طرح کارآفرینی تولید و پرورش قارچ خوراکی دکمه ای در مرکز
به گزارش روابط عمومی مرکز
آقای دکتر مهدی آزادوار رئیس بخش تحقیقات گیاهپزشکی مرکز و ناظر بر این طرح ضمن تایید این خبر افزود:
طرح تولید و پرورش قارچ خوراکی دکمه ای بصورت الگویی و آموزشی و در قالب برنامه های کارآفرینی با مشارکت موسسه علمی کاربردی کشاورزی و این مرکز طی زمستان گذشته به اجرا در آمد. اجرای این طرح به عنوان یک فعالیت تولیدی و آموزشی سبب تقویت روحیه خودباوری، ایجاد علاقمندی و فراهم نمودن زمینه اشتغال دانشجویان مراکز علمی کاربردی و همچنین به توسعه فرهنگ مصرف صحیح مواد غذایی سالم کمک نموده و بعلاوه منبع درآمدی برای جوانان دانش آموخته رشته های کشاورزی خواهد بود. در این پروژه که تحت راهنمایی و نظارت آقای دکتر مهدی آزادوار عضو هیئت علمی این مرکز به انجام رسید، تعدادی از دانشجویان از نزدیک با مراحل مختلف طراحی، تاسیس، تجهیز، راه اندازی و بهره برداری از یک واحد تولیدی قارچ خوراکی دکمه ای آشنا شدند. لازم به ذکر است این مرکز آمادگی آموزش عملی دانش آموختگان کشاورزی و بهره برداران برای تولید قارچ خوراکی را دارد.
در این طرح تلاش می شود تا با تاکید بر جنبه آموزشی آن، تولید و پرورش قارچ خوراکی دکمه ای در سطح تجاری اما کوچک انجام گیرد تا الگوی ترویجی خوبی برای دانشجویان بوده و همچنین دانشجویان مهارت عملی این فعالیت تولیدی را بصورت عملی فرا بگیرند.
تولید قارچ خوراکی در مقایسه با سایر محصولات کشاورزی به فضای کمتری نیاز داشته، سرمایه کمتری می خواهد، راندمان بیولوژیکی و تولید بالاتری دارد و از ریسک مدیریتی کمتری برخوردار است. با ارزش بویژه در شرایط آب و هوایی جنوب استان کرمان که عمده فصول سال دارای آب و هوای معتدل بوده و هزینه های گرمایشی کاهش می یابد بسیار اقتصادی بنظر می رسد.